Vragen? Neem contact met ons op!

E: info@oftb.nl T: +31 6 24772827

Over ons

De organisatie waar creatieve, jonge MT-leden weten wat er in de huidige maatschappij speelt. Denk aan zorg, onderwijs, problematiek bij de jongere of in het gezin, armoede en eenzaamheid.

Waar staat OFTB EDUCATION bv voor?

OFTB EDUCATION bv staat om te beginnen voor vier kernwaarden, namelijk: structuur, veiligheid, (zelf)vertrouwen en onderwijs. Dit zijn vier kernwaarden waarvan wij van mening zijn dat hier veel behoefte aan is onder de jeugdigen in onze samenleving. Het is ons doel om jeugdigen ontwikkelingsgericht te ondersteunen zodat zij in hun eigen kracht komen en een deel van de samenleving blijven uitmaken.

Alle mensen zijn gelijkwaardig, maar we zijn niet ´gelijk´ (hetzelfde). Zo heeft niet iedereen gelijke kansen of dezelfde vragen waarmee u in het dagelijks leven wordt geconfronteerd. Sommige van deze vragen kunt u zelf oplossen of met de hulp van mensen om je heen. Maar wat als je vraag complexer is en je deze mensen niet hebt? Of als je andere/ deskundige hulp nodig hebt? Een deskundige organisatie kan dan een uitkomst bieden.

Wij, OFTB EDUCATION bv, organiseren diverse activiteiten op scholen en in wijken. Denk bij deze activiteiten aan tussen- en naschoolse activiteiten (NSO+Sportplein), weekend- en vakantieopvang voor jeugdigen in de leeftijd van elf tot en met achttien jaar met een begeleidings- en/ of indicatiebehoefte. Daarbij zijn er soms uitzonderingen voor een klein aantal jongvolwassen met een verlengde jeugdzorg waarbij de leeftijd kan oplopen tot drie en twintig jaar.

Jeugdigen bij ons op de weekend-/ vakantieopvang beschikken vaak over een ADD/ ADHD/ ASS/ LVB/ trauma/ hechtingsstoornis indicatie of hebben een combinatie van meerdere indicaties. Onze weekend- en vakantieopvang draagt bij aan het verbeteren van onder andere de sociale vaardigheden, de zelfredzaamheid en het vergroten van het (zelf)vertrouwen. Daarnaast geven we zowel de jeugdigen als de opvoeders even ´lucht´. De opvoeding en ontwikkeling van jeugdigen kan soms best ingewikkeld zijn en bij jeugdigen met een indicatie kan dit soms nog wat sterker gelden. Dat is helemaal niet erg, maar dit kan op lange termijn wel negatieve uitwerkingen met zich meebrengen. Door iedereen even lucht te geven hebben de opvoeders een weekend voor zichzelf en hebben de jeugdigen een leuk weekend vol activiteiten waarbij ze zich bewust en onbewust enorm ontwikkelen en de tijd van hun leven hebben! En win-win situatie dus.

 

Tijdens onze weekend- en vakantieopvang, TSO en NSO worden er door ons, OFTB EDUCATION bv, en partners verschillende leuke en leerzame activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten zijn activiteiten die bijdragen aan de sociale ontwikkeling, om het (zelf)vertrouwen en zelfredzaamheid te laten groeien. Voorbeelden van deze activiteiten zijn koken, bakken, sporten zoals kickboksen en voetbal, gezelschap momenten, buitenactiviteiten, kunst en cultuur, muziek, mediawijsheid etc.

Daarnaast geeft OFTB EDUCATION bv ook dagelijks één op één begeleiding, huiswerkbegeleiding, weerbaarheidstraining zoals rots en water en ook deze ondersteuning is mogelijk tijdens de weekend- en vakantieopvang.

Al deze activiteiten en ondersteuning zijn mogelijk door het professionele team van OFTB EDUCATION bv. Het professionele team wordt gevormd door docenten, pedagogen, sociaal werkers, een orthopedagoog en psycholoog.

OFBT EDUCATION (Out Of The Box) is een organisatie die zich niet eenvoudig in een hokje laat plaatsen, maar tegelijkertijd zich in elk hokje thuis voelt.

Aniel
Jokhoe

Oprichter

Ik ben een gepassioneerde en empathische ondernemer die zich richt op het creëren van een positieve impact in de samenleving. Door middel van mijn innovatieve en creatieve instelling ben ik vastbesloten verandering te brengen en oplossingen te bieden voor maatschappelijke knelpunten door middel van mijn onderneming.

Sanne
van Calsteren

MT, Gespecialiseerd pedagogisch medewerker, stagecontact

Binnen OFTB ben ik een beetje een duizendpoot. Ik heb 5 jaar geleden mijn opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker behaald waarna ik binnen het speciaal basisonderwijs aan het werk ben gegaan. Tijdens deze periode merkte ik dat mijn hart ligt bij de kinderen die net iets meer nodig hebben en om deze reden volg ik nu met plezier de opleiding HBO Pedagogiek. Naast mijn werk met kinderen vind ik het ook erg leuk om alles te regelen, plannen en contacten te onderhouden. Bij OFTB kan ik het werk met kinderen en de coördinatieve kant fijn combineren.

Onze chefkoks

Vakdocent koken

Binnen OFTB wil ik graag de kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan in de horeca en hospitality branche doorgeven aan de jongeren waarmee wij werken. Op deze manier wil ik hen enthousiasmeren voor de horecabranche en zal dit met veel plezier, een professionele instelling en een pedagogische aanpak doen.

Sportmeester

Vakdocent sport&bewegen

Als sportdocent is het mijn passie om persoonlijke groei, plezier, discipline en respect voor/ met en naar elkaar mee te geven aan de kinderen.

Nieuws

Bekijk het laatste nieuws over en rondom OFTB Education.

"Binnenkort komen hier de laatste nieuwsberichten omtrent OFTB."