Vragen? Neem contact met ons op!

E: info@oftb.nl T: +31 6 24772827

Koken

Smaak, maak en praktijk (doe) is een verdiepende lesmodule over één specifieke productgroep, zoals groente, vlees of zuivel. Een Smaak, maak en praktijk lesmodule bestaat uit lessen in de keuken en het uitvoeren in de praktijk, doen dus!

Opbouw van de lessen

In alle groepen komen vijf thema’s aan bod:

1. Smaak
Wat is smaak? Welke zintuigen heb je? Durf je nieuwe soorten eten te proeven?

2. Gezond eten
Waarom heb je eten en drinken nodig? Waarom heeft je lijf meer aan fruit, groente en brood dan aan chips en roze koeken?

3. Voedselproductie
Waar komt ons eten vandaan? Wat is er met het eten gebeurd voordat het op je bord ligt? En wat is duurzaamheid?

4. Consumentenvaardigheden
Wat kun je in de winkel kopen? Wat staat er op een etiket? Hoe voorkom je dat je eten verspilt?

5. Koken
Hoe maak je een gezonde, lekkere lunch? Hoe lees je een recept? Welke sociale vaardigheden horen er bij samen eten?