Vragen? Neem contact met ons op!

E: info@oftb.nl T: +31 6 24772827

Jeugdzorg

Jeugdzorg is een tak van sociaal werk die zich richt op het welzijn van kinderen, jongeren en hun families. De activiteiten die in de jeugdzorg worden uitgevoerd zijn gericht op het ondersteunen en bevorderen van de ontwikkeling, het welzijn en de veiligheid van kinderen.

Een van de activiteiten van jeugdzorg is het bieden van individuele begeleiding aan kinderen en jongeren die in een moeilijke/ complexe levenssituatie zitten. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat ze te maken hebben (gehad) met mishandeling, verwaarlozing, huiselijk geweld of psychische problemen. Dit type begeleiding kan bestaan uit het bieden van emotionele ondersteuning, persoonlijke ontwikkeling en het aanleren van vaardigheden om op een positieve manier in het leven te staan en tools te krijgen voor de toekomst.

Wij, OFTB, laten dit in het onderwijs terugkomen door middel van emotioneel ondersteunende activiteiten zoals check in-check out (CICO). Hierin spreekt een vaste, betrouwbare medewerkers op vaste afgesproken tijden met het kind over persoonlijke ontwikkelingsdoelen.